2013

Detta gjorde Nimba 2013

Julloppis i Folkets park

I december var det julmarknad i Folkets park i Malmö då fanns det även loppisbord att hyra och självklart var Nimba där och sålde kläder. Vid denna loppis fick vi in lite över 1000 kronor!

Vi vill säga ett stort tack till alla som skänkt saker och kläder som som gör det möjligt för oss att få in pengar till organisationen och projektet "Empowerment of textileworkers".

Filmkväll tillsammans med Svalorna

Den 28 November hade Nimba tillsammans med organisationen Svalorna Indien Bangladesh en filmvisning där gästerna utöver en väldigt bra film knder njuta av kakbuffé och seconhand shopping i Svalornas lokal och affär i Lund.

Filmen som visades är en spelfilm från inden so m på ett humurisktiskt sätt tar upp det alvarliga ämnet om bönder som tar livet av sig.

Deltagarna var nöjda även om det blev en sen kväll då filmen var ganska lång. Kvällen avslutatdes med en liten presentation av några projekt som Svalorna stödjer som handlar om empowement hos böndet.

Vill du veta mer om dessa projekt eller om böndernas situvation gå då in på Svalornas hemsida.

Tack till Svalorna och alla deltagarna!

Loppis i regn men med glada miner

Nimba var på Esplanaden i Lund för att sälja saker som härliga människor skänkt till oss för att få in pengar till organisationen och projektet "Empowement of textileworkers". Det regnade men Vi hade det bra ända efter att hittat ett träd att gömma oss under. Men det sprack upp och kunderna strömade till och det blev en lyckad förmiddag!

Insamlingskampanj till lärarlöner

Insamlingskampanjen var en succé!

 

Vi vill tacka alla som var med i insamlingskampanjen till lärarlöner. Vi har fått in pengar så det överstiger den extra broderikursen för förra årets deltagare i "Empowerment of textileworkers" som insamlingen var till för. Resterande pengar kommer antagligen att gå till att utöka årets deltagares broderi lektioner samt förhoppningsvis en lite smyckeskurs. Vi återkommer när det är helt bestämt vad pengarna kommer gå till!

TACK!

KONTAKT

 

Nimba Sweden

c/o Albins folkhögskola

Eriksgatan 108

261 33 Landskrona

info(at)nimbasweden.org

Bg 417-1674

Org. nr 802453-1827