Om Nimba

Om Nimba

Nimba är en ideell förening som startades våren 2010 av elever som då gick på Albins folkhögskolas kurs "Global förändring - hållbar värld". Föreningen skapades som en reaktion på de orättvisor som eleverna sett under en åtta veckor lång studieresa i Bangladesh och Indien. Allt arbete inom föreningen sker ideellt. Pengar samlas in genom olika aktiviteter såsom loppisar och informationskvällar men även genom generösa gåvor. Har du idéer om hur vi kan arbeta eller vill du engagera dig i Nimba?

Tveka inte att höra av dig till oss via mail!

 

När Nimba startades upp var tanken att organisationen skulle kunna användas som en plattform för projekt både i och utanför Sverige. Det började med projektet Empowerment of textile workers. Detta projekt har tagit upp det mesta av vår tid, men vi glömde aldrig vår vision om fler projekt!

Nimba har utökat med ytterligare ett projekt i norra Indien. Mero Pathshala är ett utbildningsprojekt i ett slumområde i Dimapur. Projektet startade år 2011 av två eldsjälar från Indien och Danmark, Villy och Laura, och har som syfte att ge basutbildning till barn som inte får någon hjälp från samhället.

Läs gärna mer om våra projekt:

KONTAKT

 

Nimba Sweden

c/o Albins folkhögskola

Eriksgatan 108

261 33 Landskrona

info(at)nimbasweden.org

Bg 417-1674

Org. nr 802453-1827